Naposledy zobrazené

MOMENTÁLNA ČAKACIA DOBA DORUČENIA MOŽE TRVAŤ CCA 3 AŽ 4 TÝŽDŇE Z DôVODU VYSOKÉHO NÁRASTU OBJEDNÁVOK. ZASIELACÍ TERMÍN OVPLYVŇUJE AJ VEGETAČNÉ OBDOBIE RASTLÍN KTORÉMU JE NUTNÉ ZASIELANIE PRISPôSOBIŤ. ĎAKUJEME ZA VAŠU TRPEZLIVOSŤ.

Zmena zasielania živých rastlín Jarná sezóna 2021  :  
Milí zákazníci.  Rastlina je živý a krehký "tovar" preto sa musí precízne zabaliť !  Rastliny majú svoju sezónu a sú z rôznych klimatických pásiem preto nie je možné niektoré rastliny poslať v jednej zásielke a je nutné v záujme čo najlepšieho ujatia rastliny zásielku rozdeliť . Rastliny balíme a odosielame v ten istý deň preto sa rastliny nezničia následkom sucha alebo sparenia. Upozorňujeme že rastliny nie sú parfém , elektronika alebo oblečenie preto vybavenie objednávky môže trvať dlhšie ako pri neživom tovare.

Ďakujeme za porozumenie :-)

 

 

Slivková opuncia

Opäť v ponuke!
veľkosť:
K9, K10 (15 až 20 cm)
Kód produktu: 32431
Výrobca: INEX Plant
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 7.42
8.90
KS

Tento kaktus, ktorý je symbolom Mexika kde rastie v polopúštnych a v púštnych oblastiach  vo veľkom množstve patrí medzi mnohostranne užitočné rastliny. Aj v horúcich podmienkach pri minimálnej vlahe dorastá do výšky až 1,5 metra. Kvitne krásnymi veľkými svietivožltými kvetmi z ktorých sa vo veľkom množstve vyvíjajú pomerne veľké,  purpurovo sfarbené plody. Plody ukrývajú osviežujúcu dužinu, ktorá chutí podobne ako naše slivky. Intenzívne vyfarbená dužina obsahuje množstvo vitamínov a hlavne antioxidantov. V minulosti boli plody opuncií základnou potravou viacerých indiánskych kmeňov, dnes sú skôr dezertným ovocím ktoré ozdobí ovocné misy, spestrí ovocné šaláty či cukrovinky. Vynikajúca je aj purpurová, kaktusová zmrzlina pripravená z plodov slivkovej opuncie. Okrem plodov sa dajú jesť aj stonkové články opuncie, pred konzumáciu ich ale treba zbaviť drobných ostrých tŕňov. Ošúpané články opuncie sa následne marinujú v kyslých marinádach či opekajú na grile s korením. Pestovanie opuncie je veľmi jednoduché: vyžaduje priamo slnko a v lete bohatú ale nárazovú zálievku. Pred ďalším zaliatím ju teda treba nechať dôkladne preschnúť.