Naposledy zobrazené

POZOR!

ZÁSIELKY ZÁKAZNÍKOM ZASIELAME AJ POČAS PANDÉMIE KORONAVÍRUSU. TELEFONICKÁ LINKA PRE ZÁKAZNÍKOV MôŽE BYŤ DOČASNE  NEDOSTUPNÁ ! PROSÍME O KOMUNIKÁCIU CEZ E-MAIL. POČAS PANDÉMIE ODPORÚČAME ZRÝCHLENÚ PREPRAVU KURIEROM.

Zmena zasielania živých rastlín jarná / letná sezóna 2020.

Milí zákazníci, dovoľujeme si Vás informovať že momentálne vybavenie objednávok sa pohybuje v rozmedzí CCA 2 - 3 týždňov z dôvodu velkého nahromadenia objednávok. Rastliny sa nenarodili s ochranným obalom ako televízor alebo parfém vo fabrike preto je proces balenia a vybavovania objednávok odlišný. Ďakujeme za porozumenie. 

Rastlinka je živý a krehký "tovar" preto sa musí precízne zabaliť !  Rastliny balíme a odosielame v ten istý deň .Treba mať na pamäti že Internetové obchody s elektronikou alebo parfémami nepracujú so živým tovarom a preto je NEmožné RASTLINNÝ tovar obdržať v krátkom čase ako ste zvyknutí u predajcov neživého tovaru.

 

 

Škoricovník cejlónsky cv. Andasibé

NOVINKA
Cena 30.00
Dostupnosť: zasielame od mája
veľkosť: K9, K10 (10 a viac cm
Cena bez DPH: 25.00
Kód produktu: 26221
Výrobca: INEX Plant

Cejlónsky alebo tzv. pravý škoricovník je mimoriadne cenné korenie ktoré získalo obľubu odkedy sa po prvýkrát dostalo zo svojej domoviny – horúcich a vlhkých pralesov Cejlónu do Európy. Tento druh škoricovníka poskytuje najkvalitnejšiu a zároveň najvoňavejšiu škoricu. Od škorice čínskej (kassie) a indonézskej sa líši nielen vôňou ale aj vzhľadom. Zatiaľ čo čínska škorica býva hrubšia a pri sušení sa stáča do trubičiek tá cejlónska je oveľa tenšia a pri sušení sa stáča oveľa viac až do niekoľko vrstvových tyčiniek. Jej farba je tiež o niečo svetlejšia ako farba čínskej či indonézskej škorice. Tento druh hoci je najvoňavejší a najkvalitnejší je však aj na pestovanie náročnejší ako iné druhy, preto sa prakticky vo väčšom pestuje len v dvoch oblastiach – vo svojej domovine na Cejlóne a tiež na Madagaskare v oblasti vlhkých pobrežných pralesov, kde ho po prvý krát vysadili obchodníci s korením ktorí chceli získať vyššiu produkciu pre uspokojenie závratne rýchlo rastúceho dopytu po tomto voňavom korení. Z oblasti Andasibé na Madagaskare pochádza aj selektovaný kultivar škorice s vysokým obsahom voňavých silíc v kôre a listoch ktorý sa tam komerčne pestuje. Škorica okrem svojej prenikavej vône v poslednom období zaujala aj svojimi medicínskymi kvalitami – pri striedmej pravidelnej konzumácii totiž dokáže priaznivo regulovať hladinu cukru v krvi a pôsobí tým proti rozvoju diabetu druhého typu. Škoricovník cejlónsky podobne ako aj iné druhy vyžaduje pri pestovaní celoročne teplo a vlhší vzduch preto sa jeho umiestnenie jednoznačne viaže na slnečné miesto v izbe pri okne, neznáša ani letnenie vonku kde jemné veľké listy môže ľahko popáliť silné slnko. V kuchyni sa dajú použiť aj suché listy ktoré podobne ako kôra obsahujú vysoké množstvo mimoriadne aromatických silíc a olejov.