Modrá jaboticaba. [K-④]

Kategória ④

Čo získate k celkovej objednávke s týmto produktom ?

Kategória produktov s čislom 4 v e-shope www.zelenykurier.sk

Pri kúpe produktov nad 200 euro s týmto označením poštovné neplatíte! 

Darček k objednávke zadarmo v e-shope www.zelenykurier.sk

1x zdarma hnojivo k prevzatej objednávke
Hnojivo zdarma k prevzatej objednávke v e-shope www.zelenykurier.sk

Doprava zadarmo v e-shope www.zelenykurier.sk

Doprava zdarma pri nákupe nad 200 euro
Doprava zadarmo v e-shope www.zelenykurier.sk

Dobierka zadarmo v e-shope www.zelenykurier.sk

Dobierka zdarma
Dobierka zadarmo v e-shope www.zelenykurier.sk

 

Kód: 2111141
Dostupnosť: vypredané
66.67 bez DPH
80.00 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Myrciaria vexator

Hoci v Európskych zbierkach sa zatiaľ len ojedinele stretnete s klasickou žabotikabou (Myrciaria cauliflora), iné druhy žabotikáb – a je ich teda viacero sú doslova raritou. Pritom sú medzi nimi doslova klenoty v ríši ovocia, ktoré sa vyznačujú rôznym zafarbením, veľkosťou a hlavne chuťou plodov, ktoré sú v mieste pôvodného výskytu často jedným z najcennejších ovocí. Nezanedbateľné sú aj dekoratívne listy a celkový vzhľad, podľa ktorého sa dajú tieto vzácne ovocné druhy rozlíšiť. Takým druhom je aj modrá žabotikaba, ktorá pochádza z pralesov od Kostariky až po severnú Kolumbiu. Má pevné, kožovité a pomerne veľké, lesklé, kopijovité listy. Na rozdiel od klasickej žabotikaby rodí plody na koncoch konárikov a nie priamo na kmeni. Plody sú väčšie, intenzívne vyfarbené, tmavé až čierne, zato s výrazným modrým nádychom, podľa ktorého dostala táto rastlina pomenovanie. Rastlina začína rodiť pomerne neskoro (to je asi jediná nevýhoda žabotikáb) cca v 7 až 8 roku pestovania, ale keď raz nastúpi plodnosť, rodí pravidelne a vo veľkom množstve. Plody sú chuťovo vynikajúce, sladko kyslé s jemnou príchuťou manga a ananásu. Rastlina je vhodná do celoročne teplých a svetlých miestností bez výrazných výkyvov teploty a po čase sa môže stať skutočnou ozdobou zbierky tropického ovocia.