Kari stromček - pravé indické Karí. [K-④]
Počuli ste niekedy o pravom indickom karí korení? Pod týmto názvom sa v Európe predáva ťažko definovateľná pomletá zmes korení od Kurkumy cez čierne korenie mletú zeleninu až po soľ, s pravým indickým karí však nemá nič spoločné a v originálnej indickej kuchyni sa nikdy pred príchodom Angličanov do Indie nepoužívala. Karí (Curry) je v skutočnosti list menšieho tropického stromčeka ktorý sa vyskytuje od Cejlónu až do strednej Indie a má jemnú, ťažko definovateľnú vôňu a chuť. Vo veľkom sa používa práve v miestnej kuchyni na ochutenie ryže, polievok, omáčok, prípravu čatní a dezertov. Na tento účel sa však dá použiť výhradne v čerstvom stave, už aj sušením stráca podstatnú časť svojej vône a chuti. Práve preto sa s pravým karí mimo trópov nestretnete a práve to viedlo Angličanov k vytvoreniu náhradnej zmesi ktorej dali názov nedosiahnuteľného pravého Karí.

![Nové korenie. [K-④]](/images_upd/products/thumbs/2/juk9y3hs17q8.jpg)
![Fingersop. [K-④]](/images_upd/products/thumbs/5/20g7uo1jx6p3.webp)



![Mučenka strapcová. [K-④]](/images_upd/products/thumbs/5/jw9snxf2g0vp.jpg)

![Ibištek ,El capitolio Red. [K-④]](/images_upd/products/thumbs/9/x9aivr4q2s3e.webp)
![Mabolo [K-④]](/images_upd/products/thumbs/7/o0shcyag2m4t.jpg)