Cambucá
Najviac ceneným ovocím v okolí miest Rio de Janeiro a Sao Paulo je nepochybne Cambucá. Stredne vysoký ker je blízko príbuzný známejším žabotikabám no na rozdiel od nich vytvára plody podstatne väčšie (až do 6 cm). V období plnej zrelosti sú intenzívne žlto sfarbené a dozrievajú vo veľkom množstve priamo na kmeni. Chuť plodov je vynikajúca – opisuje sa ako niečo medzi mangom, papájou a hroznom. Dekoratívne sú aj veľké, lesklé podlhovasté kopijovité listy. Jediným nedostatkom tejto rastliny je snáď len to, že na prvé plody si treba dlhšie počkať, rastliny bežne začínajú rodiť v 8 až 10 roku pestovania, ale sú schopné zarodiť aj v nádobe, takže ide o veľmi atraktívnu ovocnú rastlinu. Rastliny sú mimo svoju domovinu veľmi vzácne, prakticky sa nepestujú a nájdete ich len v zahraničných špecializovaných zbierkach prípadne u zberateľov rarít ako kuriozitu, ktorej sa len neradi vzdávajú.