Naposledy zobrazené

Zmena zasielania živých rastlín Jesenná sezóna 2018  :  Milí zákazníci.  Dovolujeme si vás informovať že momentálne dodanie živých rastlín môže trvať cca 2 týždeň od objednania.  Rastlinka je živý a krehký "tovar" preto sa musí precízne zabaliť !  Rastliny balime a odosielame v ten ist deň .

Treba mať na pamäti že Internetové obchody s elektronikou alebo parfémami nepracujú so živým tovarom a preto je možné takýto tovar obdržať v krátkom čase ako ste zvyknutí . 

ŽIVÉ RASTLINY ZASIELAME AJ V ZIMNOM OBDOBÍ !

 

 

Goji - 100% Bio šťava bez konzervantov

Cena 16.45
Dostupnosť: vypredané
Cena bez DPH: 13.71
Kód produktu: P6221
Výrobca: INEX Plant

Nie je to až tak dávno, čo si aj na Slovensku získalo obľubu drobné červené ovocie známejšie pod názvom Goji. Vo východnej Ázii sa bobule Goji používajú pre ich výnimočné liečivé účinky – vysoký obsah vitamínov, stopových prvkov a organických zlúčenín, ktoré sú schopné účinne bojovať proti kardiovaskulárnym ochoreniam a zápalovým procesom v organizme. Existujú štúdie, ktoré sa zaoberajú pozitívnymi účinkami Goji na zastavenie procesu makulárnej degenerácie a glaukómu, neuroprotektivitou a antikarcinogénnymi účinkami plodov. Plody majú aj imunomodulačnú aktivitu a ich pravidelný konzum v malom množstve posilňuje odolnosť organizmu voči atakom sezónnych patogénov – vírusov chrípky , prechladnutia či iným infekciám. Hoci pod názvom Goji sa obyčajne propaguje druh Lycium chinense, ktorý pochádza z južných oblastí Číny, oveľa perspektívnjším a najmä tradične využívaným druhom je práve druh Lycium barbarum ktorý sa vo veľkom pestuje na plantážach čínskej provincie Ningxia Hui, odkiaľ sa exportuje nielen do celej Číny, kde sa tešia bobule Goji veľkej obľube, ale aj na západ, kde si táto nová potravina nachádza čoraz viac priaznivcov. Aké sú teda hlavné účinky goji na ľudský organizmus?

Likviduje voľné radikály, posiľuje činnosť imunitného systému, obličiek a pečene, zlepšuje ostrosť zraku, pomáha pri impotencii, upravuje tlak krvi, zlepšuje pamäť a dodáva energiu. Toto drobné ovocie obsahuje až 18 aminokyselín z ktorých 8 je esenciálnych, ďalej vitamíny A, C, B1, B2, B3, B6 a E. Má vysoký obsah až 21 stopových prvkov – železo, meď, sodík, draslík, selén, zinok, mangán, germánium a iné. Je bohaté na minerály – vápnik, horčík a fosfor, obsahuje 8 polysacharidov a 6 monosacharidov, 5 nenasýtených mastných kyselín , vrátane esenciálnych –kys. Linolová, alfa – linolénová, B-sitosterol a ďalšie fytosteroly. 5 karotenoidov – B karotén, zeaxantín, luteín, lykopén, kryptoxantín, xantofyl. Množstvo fenolových pigmentov má za následok silné antioxidačné vlastnosti. Práve preto sa Goji priraďuje právom k tzv. superpotravinám, veľmi prospešným pre organizmus.

100 % šťava z plodov Goji s jemne sladkastou chuťou pripomínajúcou chuť čerešní a brusníc. Je vyrobená z plodov ktoré sú zberané ručne v období od júna do septembra. Bez pridania konzervačných látok, šťava je stabilizovaná len pasterizáciou a neobsahuje žiadne sladidlá, farbivá ani dochucovadlá, je teda čisto prírodná. Dôkazom kvality a čistoty je BIO certifikát, ktorým je táto šťava hodnotená. Hlavnou výhodou Goji šťavy je vysoká vstrebateľnosť výživných látok cez črevnú sliznicu, ktorá dosahuje až 90%, oproti nižšej vstrebateľnosti výživných látok zo sušených plodov, čo závisí od stupňa rozhryzenia v ústach a následnou kvalitou trávenia v tenkom čreve. Na vstrebateľnosť môže mať vplyv aj iná potrava prijatá spolu s goji, preto aj šťavu je najlepšie piť nalačno.

Použitie: 2x denne 30 ml na lačno.


Upozornenie

Podľa nariadenia EP a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!