Echinacea - koreň sušený 50g

Cena 2.50
Cena bez DPH 2.08
DPH 20.00 %
Dostupnosť na sklade
KS

Nestáva sa často, že bylinka s mimoriadnymi liečivými vlastnosťami je zároveň veľmi dekoratívna, ale v prípade echinacey je to naozaj tak. Táto efektná bylina s pomerne veľkými purpurovými kvetmi pochádza zo Severnej Ameriky, kde ju po stáročia používali medicinmani rôznych indiánskych kmeňov. Napr. kmeň Dakotov poranenia liečil sušeným koreňom pomletým na prášok, a súčasne podávali chorému čaj vyrobený dlhou maceráciou koreňov. Čerstvé listy slúžili ako náplasť na rany. Rastlina dokázala pomôcť aj v prípade uhryznutia jedovatým hadom alebo hmyzom. Rastlina sa prvýkrát dostala do Európy len ako okrasná. Až neskôr, keď americkí farmakológovia zistili jej výnimočné liečivé vlastnosti, začala sa cielene pestovať na plantážach. Koreň echinacei obsahuje množstvo účinných látok z ktorých najvýznamnejšie sú echinaceín a echinacosid, inulín, betaín a viaceré iné. Echinacosid podporuje potenie, tvorbu slín, hojí rany a stimuluje lymfatický systém a obranyschopnosť. Množstvo prípravkov z echinacei, ktoré sa predávajú v lekárňach sa vyrába maceráciou koreňov v 40 % alkohole. Takúto tinktúru si môžeme pripraviť aj doma. Koreň sa dá liečebne využívať tiež dlhou maceráciou koreňov v horúcej vode. Echinacea je veľmi účinná ako liek pri prechladnutiach – bolestiach hrdla, horúčke, kedy jednak likviduje priamo patogény spôsobujúce zápal a zároveň stimuluje imunitný systém ktorý si ľahšie poradí s infekciou. Prípravky z echinacei by sa nemali užívať dlhšie ako tri týždne.


Upozornenie

Podľa nariadenia EP a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

Vaše meno:


Váš e-mail:   


Váš telefón:   


Správa:   


Opíšte bezpečnostný kód:   
nový kód