Cisársky jabĺčkový hloh

Cena 24.90
Cena bez DPH 20.75
DPH 20.00 %
Dostupnosť na sklade
KS

Mimoriadna rastlina, ktorá kombinuje vynikajúcu chuť plodov s ich rozsiahlymi liečivými účinkami. Cisársky jabĺčkový hloh pochádza z Číny, kde sa od dávnych čias pestoval nielen ako ovocie, ale aj ako významná rastlina tradičnej čínskej medicíny. Oslabená tráviaca sústava, anorexia, bolesti brucha, podpora cirkulácie krvi- to všetko liečila tradičná čínska medicína práve plodmi cisárskeho hlohu. Moderná medicína však zašla ešte ďalej. Štúdie, ktoré sa zaoberali vplyvom konzumácie plodov cisárskeho hlohu na zdravie dokázali ich výrazný ochranný vplyv pred najrozšírenejšími civilizačnými ochoreniami – obezitou, hypercholesterolémiou a z nej vyplývajúcou aterosklerózou spojenou s tými najzávažnejšími ochoreniami obehového systému a srdca. Účinky konzumácie plodov cisárskeho hlohu sa dajú v krátkosti zhrnúť nasledovne:

  • Obsah mastných kyselín v plodoch podporuje trávenie tukov a povzbudzuje vylučovanie tráviacich enzýmov a tým upravuje celkové trávenie. Normalizuje funkciu gastrointestinálnej sústavy.
  • Rozširuje lumen koronárnych artérií, zlepšuje zásobenie srdcovej svaloviny krvou, chráni pred ischémiou myokardu a hypoxiou
  • Zlepšuje funkciu srdca, znižuje tlak a predchádza srdcovej arytmii
  • Znižuje hladinu triacylglycerolov v krvi a spomaľuje aterosklerózu. Dokáže dokonca zvrátiť aj zmeny ktoré ateroskleróza na cievach spôsobila v predchádzajúcom období
  • Nakoniec dokáže zabrániť vytváraniu zhlukov na báze plaku, znížiť oxidáciu, zlepšiť imunitu, vylučovanie toxínov z organizmu, znížiť podráždenosť u ľudí, ukľudňuje, pôsobí antibakteriálne a má množstvo iných prospešných účinkov pre zdravie.

Cisársky jabĺčkový hloh je veľmi dekoratívny. Je to menší stromček, ktorý v prírode dorastá do výšky maximálne 6 metrov, pri pestovaní dorastie asi do polovičnej veľkosti. Listy sú hlboko vykrajované, lesklé. Plody sú v období zrelosti výrazne červené, dekoratívne a veľké – dorastajú do veľkosti 3 až 4 cm. Najčastejšie sa pestuje v čínskych provinciách Henan, Hebei a Shandong. Cisársky hloh kvitne v máji až júni, plody dozrievajú  od augusta do októbra. Sú veľmi bohaté na cenné zlúčeniny ako L- epikatechín, quercetín, hyperozid, kyselinu chorogenovú, citrónovú, mono, di a trimetylester, polymérne flavány, sacharózu a kyselinu ursolovú. Cisárskemu hlohu sa darí na plnom slnku v priepustnej pôde a je plne mrazuvzdorný. Plody sa jedia čerstvé, sušené prípadne sa z nich pripravujú veľmi chutné omáčky, džemy, zaváraniny či tinktúry.

Vaše meno:


Váš e-mail:   


Váš telefón:   


Správa:   


Opíšte bezpečnostný kód:   
nový kód